Volem caminar cap a la creació d'un projecte engrescador i dinamitzador de la ciutat, un model de proposta més propera, més social i alhora sostenible.

Plantejam unes jornades d'onze dies al barri obertes a la ciutat, amb activitats majoritàriament de caràcter gratuït (de fet de les 23 activitats només 3 són de pagament) i encetar un nou model més acord amb els temps actuals on les accions que es portin a terme siguin d'interès general i que ens facin estar orgullosos d'haver creat un esdeveniment de tothom i per a tothom, clar i transgressor. On les actuacions eròtiques tinguin el seu espai i moment però però que aquestes no siguin el pal de paller, a més no seran explícites , seguin així la pauta d'altres esdeveniments europeus.

Tenim moltes accions eròtiques diferents i creatives, comptem amb la col·laboració de més de 50 artistes que s'han volgut sumar a aquest nou projecte.

El projecte de coworking o treball cooperatiu, comença per reunir-se i definir el projecte, objectius i esborrany d'activitats, amb la plena convicció de l'importància de la col·laboració i implicació de les diferents entitats, col·lectius i comerciants, per tal que sigui un autèntic projecte del Poble-sec.

A mesura que el projecte va agafant forma, s'han anat sumant diferents col·lectius i persones que han donat forma a l'actual programació, que procura ser fidel a la idea primigènia de dinamitzar el barri amb un projecte transversal de ciutat, nascut al barri.

Els objectius són senzills: donar a conèixer el barri amb un projecte dinàmic i atractiu, de formació, informació,prevenció i entreteniment.

Un projecte de sensibilització, difusió i prevenció de la sexualitat, amb possibilitats de continuïtat.

Un projecte pedagògic lúdic-social en una matèria absolutament universal, ja que l’erotisme i la sexualitat ens afecten a tots i a totes per igual, sense distinció de classe o etnia, només matisat per la cultura, l´ètica i la moral de les persones. Fet que moltes vegades fa s´allunyi de la normalitat i sigui en alguns casos “demonitzat”.

El projecte, que podriem qualificar d´acció cultural, intenta establir una pauta d´acostament per totes i tots aquells que, ja siguin nascuts aquí o arribats d´altres països o cultures, volen saber més sobre sexe i sexualitat. Així doncs, d´una forma desacomplexada i serena, ens volem adreçar a un públic adult.

El projecte gira al voltant de la sexualitat, la sensualitat i el llenguatge corporal (el més internacional del lenguatges) expressat de diverses formes, formats i punts de vista: exposicions, xerrades, testimonis, literatura, projeccions, actuacions en directe, conferències, presentacions, concursos, música…

Quins són els objectius el Festival? Els resumim en 8 punts.

  1. Donar formació , informació prevenció i entreteniment envers el sexe, tenint en compte la diversitat sexual, fent servir diferents espais del barri del Poble-sec.
  2. Portar a terme un projecte amb un discurs lluny de la provocació, l´escàndol i la grolleria. Clarament integrador i pedagògic, que vol atansar la informació i formació bàsica perque les persones puguin opinar i decidir amb més criteri i objetivitat sobre la seva sexualitat i la dels que l’envolten.
  3. Realitzar una acció publicitaria i promocional a nivell de Barcelona, del Poble-sec i Paral.lel, i mostrar la oferta lúdica, comercial i de restauració. Donant a l´hora, la imatge d´un barri modern, acollidor i preocupat per un tema tant universal com és el sexe, desde una visió global.
  4. Convidar a participar en les activitats a persones del barri per explicar la seva realitat, i també persones d’altres indrets del territori.

Totes les activitats están destinadas a majors de 18 anys, són gratuïtes i limitades a l´aforament tret de 3 :

  • El sopar espectacle al restaurant Kasbah amb un menú especial oriental que inclou l´espectacle “la dansa dels 7 vels” a 20€.
  • Diumenge 26/3 tarda-nit de Festival eròtic amb Shows X en viu a la Sala Plataforma a un preu de 20€ i que presentant l ´abonament descompte de 5€ queda per 15 €
  • Diumenge 2/4 tarda-nit de Festival eròtic amb Shows X en viu a la Sala Plataforma a un preu de 20€ i que presentant l ´abonament descompte de 5€ queda per 15 €

Presentem el Programa i el Plànol del Festival.

Conrad Son, nascut a Nou Barris al 1966,creix professionalment al Barri del Raval i desde fa més de 20 anys porta la seva activitat laboral al Poble-sec, on hi ha participat fent les fotos del “calendari bandarra dels Castellers del Poble-sec” i ha estat pregoner.

Amb una amplia i llarga trajectòria en el món de la dinamització d´activitats del lleure, ha estat director del Casal Infantil de Fort-Pienc, tècnic coordinador del voluntariat per a discapacitats a les Corts i va inaugurar i excercir de director, del Centre Cívic de la Barceloneta, durant 4 anys.

Destaquem algunes de les activitats socioculturals que ha coordinat: “primer festival de Flamenc del Raval”, ”la Mediterrània un mar de cultures”, “la trobada judeopalestina a Barcelona” , “Dansa contemporanea a la platja” i darrerament ha dirigit el “festival de terror de Alicante”.

Paral.lelament, va ser pioner en els inicis de les televisions locals a BarcelonaTV, quan eren canals de transmissió del dia a dia i donaba veu als barris. Ha produït, dirigit i presentat programes de caràcter alternatiu, com ”l´altre Lluna”. Ha continuat participant a 25tv durant unes temporades i ha compaginat amb Badalona TV, CityTv (al Vitamina N d´en Jordi Gonzalez), Canal Nord i al Blog de l’Avui.

Bé, el FestivalEròtica.cat d'enguany ha finalitzat i l'Associació de Comerciants de Poble Sec-Pararl·lel ha estat premiada per a la millor iniciativa! Estem molt agraïts per aquest reconeixement i agraïm la participació dels comerços associats que s'han sumat a la festa.

 

millor iniciativa felicitats i gràcies

"ONZE DIES"

Com sona això!! 11 dies de FestivalEròtica.cat!

Doncs... us direm a què sona: a respecte, a tolerància, a humanitat i a empatia en general; sona a informació, al poder de decisió de la dona sobre la seva vida en tot moment: com, quan, i que vol fer. I alhora, sona a dinamització comercial del barri, que no és un altre que la finalitat de la nostra associació. Tenim la sort de treballar i/o viure en un barri que mira més enllà.

Aquest festival no hauria estat  posible sense la col·laboració professional i desinteressada dels comerços i entitats participants. I a l'organitzador, Conrad Son, al seu equip de professionals: Evita de Luna , Marc Son, Manu Cams i a la resta de col·laboradors. Moltíssimes gràcies a totes i tots per fer realitat aquest projecte.

Gràcies per aquests onze dies inoblidables!